Nieuws


LatinVillage zet Flash Smart Com, powered by PrioCom, in voor kritische spraak- & datacommunicatie op 4G

Voor de vijftiende keer op rij keerde het swingende muziekfestival, LatinVillage terug. Dit jaar was recreatiegebied Spaarnwoude niet voor één maar twee dagen omgetoverd tot een zomers muziekparadijs voor meer dan 30.000 bezoekers per dag. Om de veiligheid van festivalbezoekers te waarborgen, werden verkeersregelaars, en festivalmedewerkers voorzien van kritische communicatie met prioriteit via 4G.

LatinVillage heeft met 11 podia een groot gebied waarover zij veilig en efficiënt met elkaar moeten communiceren. Om alle gebruikers over het hele terrein te voorzien van snelle en gegarandeerde (groeps)communicatie, schakelde LatinVillage PrioCom-partner Flash Private Mobile Networks in. Zij brengen onze Push-to-Talk oplossing op de markt onder de naam Flash Smart Com. Flash gaat voor 2 jaar de communicatie op het festival verzorgen.

Voor een dergelijk groot evenement is het mobiliteitsvraagstuk van cruciaal belang. In een kort tijdsbestek moeten veel auto’s, touringcars, pendelbussen en taxi’s het terrein bereiken. Dit alles zonder opstoppingen en tevens mag er geen overlast zijn in de woonomgeving. Hiertoe werd een zeer gedetailleerd mobiliteitsplan opgesteld waarbij gegarandeerde kritische (groeps)communicatie, realtime locatiebepaling en dynamische aansturing vanuit de centrale post een harde eis was.

Gezamenlijk projectteam

Op basis van bovenstaand vraagstuk heeft Flash haar partner PrioCom gevraagd dit gezamenlijk uit te gaan voeren en hiertoe is een gemeenschappelijk projectteam ingericht.

Veilig en betrouwbaar kunnen werken

De 180 verkeersregelaars, parkeerwachters, kassamedewerkers en hun leidinggevenden waren voorzien van een robuust smart Android device met daarop de Push-to-Talk (PTT) oplossing van PrioCom. Kenmerkend van deze oplossing is dat deze gebruik maakt van het T-Mobile 4G-netwerk en exclusief de beschikking heeft over dataprioriteit. Hiermee is er gegarandeerde beschikbaarheid ook als er 30.000 gebruikers zijn op een klein gebied. Naast de smart devices was er ook een state-of-the-art dispatchsysteem geleverd om vanuit de centrale post alle noodzakelijke communicatie te kunnen verzorgen: bestaande gespreksgroepen, dynamische gespreksgroepen, een-op-eenoproepen en prioriteitsoproepen. Uniek was ook dat de kaart, waarop realtime de posities van alle gebruikers te zien waren. Deze gebruikers konden ook opgeroepen worden vanuit de kaart.  

Extra zendmasten

Een festival is bij uitstek het moment om data te streamen. Om ook op dit soort piekmomenten gegarandeerde communicatie te bieden, zijn er in samenwerking met T-Mobile 2 extra zendmasten geplaatst. Door deze zendmasten (Cells on Weels) wordt de capaciteit van het netwerk vergroot en de dekking geborgd, hierdoor hebben alle gebruikers, altijd en overal gegarandeerde beschikbaarheid.

Probleemloos en veilig betalen

In het verleden was gebleken dat mobiele pinbetalingen veel storingen vertoonden door een overbelast mobiel netwerk, dit leidde tot frustratie bij medewerkers en bezoekers, lange rijen bij de kassa en inkomstenderving. Om dit te ondervangen waren alle mobiele pinautomaten dit jaar voorzien van de prioriteits SIM-kaarten van PrioCom waarmee een vlekkeloos betalingsverkeer werd geregeld.

Lokale ondersteuning

Gedurende het festival zijn medewerkers van PrioCom en Flash aanwezig geweest ter operationele ondersteuning. Dit betrof nagenoeg 24/7-ondersteuning op zowel de centrale post als op het gehele festivalterrein. Flash heeft het logistieke deel voor haar rekening genomen.

Dankzij de inzet van Flash Smart Com liep de in- en uitstroom van duizenden festivalbezoekers op rolletjes.


   PrioCom B.V.
           Weena 723 | Unit C7.097
           3013 AM Rotterdam

   IBAN: NL75 INGB 0005 3014 66
           KVK: 69610770
           BTW: NL8579.39.257B01

   Algemene voorwaarden   |    Privacy statement  |   Disclaimer   |    © PrioCom 2019  

     Terms & conditions   |     Privacy statement  |    Disclaimer   

Copy link
Powered by Social Snap